Държавно първенство за деца 11/13г.

На 16-17.03 се проведе финалния турнир от държавния кръг, който определи финалните 8 при момичетата и момчетата до 11 и 13 г. за турнира „Мастърс“.
С радост споделяме своята гордост! Изключително сме доволни от нашите преторианци, някои от които се състезаваха за пръв път. Децата показаха огромен хъс и спортна злоба.
При момчетата до 11г. редовните заподозрени – Тервел Касабов, Даниил Шолохов, Филип Николов и Стас Пенчев защитиха своите точки от минали състезания с добра игра. Сред тях се отличи Тервел със своя бронзов медал, който наред с останалите бе изразходил до някъде своите сили на предния ден, когато всички взеха участие в надпреварата при по-големите – момчета до 13г.
При момичетата до 11г. участие взеха Калина Генова и  Павла Григорова. За Кали това бе първо участие, но въпреки това тя показа страхотна игра, излизайки от групите с 4 победи и 1 загуба, след което загуби първата си директна елиминация достойно с 6/10. За Павла сме оптимистично настроени за бъдещи състезания имайки предвид факта, че за своята възраст и опит тя разбира играта на доста високо ниво.
При момчетата до 13г., освен по-горе споменатите взеха и участие като титуляри за възрастта Георги Свешников и Николай Стоянов, който също за пръв път взе участие в състезание по фехтовка. Жоро се затрудни да излезе от групата си докато Ники профуча през фазата, но после загуби 6/10 след добра игра.
При момичетата до 13г., освен дебютантката Калина, която взе участие за опит, своето участие направиха и Маргарита Райнова и Карина Карачорова, които завършиха респективно в топ32 и топ16.

Шампионатът се отличава от другите с, това че има и отборна надпревара.
При момчетата за нашето представяне отговаряха Ники, Жоро и Стас, а при момчетата Кари, Марги, Кали и Павла.
И двата ни отбора спечелиха своя предварителен кръг в своите отборни надпревари, но опита не им достигна да концентрират своите и сили и да продължат напред предвид това, че и двата състава включваха дебютанти в редиците си.

Всички преторианци взели участие заслужават един ден да стъпят на почитната стълбичка, а ние сме сигурни, че с подобна борбеност като тази показана през изминалия уикенд това е само въпрос на време!